Blog Hans van der Waal: ‘Einde teelt’

Hans van der Waal

Deze week is het einde teelt. De stekers van de druppelaars zijn opgehaald en in een oplossing van waterstofperoxide en salpeterzuur gelegd. Met deze behandeling ontsmetten we de stekers voor wat betreft schimmels zoals Fusarium, Pythium en Phytophthora. Dit moet goed gebeuren. Bovendien worden ze hiermee schoon, zodat we over een paar weken bij de jonge groene paprikaplant geen vieze steker in de schone steenwolblok zetten.

Al het drainwater wat nu nog terugkomt, is condenswater van het glasdek. De drainsilo wordt met dit water gevuld en we gebruiken dat weer in de nieuwe teelt.

In het begin van de week zijn we aan een kant van het bedrijf begonnen met het doorzagen van de stammen boven de steenwolblokken. Aan het eind van deze week zijn alle stammen doorgezaagd.  Donderdag en vrijdag halen we ook het gewas neer, zodat we dat begin volgende week kunnen versnipperen.

Dit artikel verschijnt in de reeks waarin Hans van der Waal vertelt over de teeltwisseling bij hem op het bedrijf. Hierin past hij de kennis toe welke is gedemonstreerd in uit het project Emissieloos Telen.

Meer nieuws