Proef Delft Blue Water gietwater geslaagd

Hoogheemraadschap van Delfland

Er is geen verschil tussen tomaten die oppervlaktewater krijgen en tomaten die worden gevoed met Delft Blue Water gietwater. Dat heeft de proef in Demokwekerij Westland aangetoond, waar van februari tot november 2013 tomaten zijn geteeld.

Bekijk hier de Delft Blue Water film met een terugblik in 5 minuten. Delft Blue water onderzoekt de mogelijkheden voor een duurzaam hergebruik van gezuiverd afvalwater.

In de kas werden tomaten geteeld, waarvan de helft wordt gevoed met DBW gietwater (DBW-lijn) en de andere helft met regenwater (referentielijn). Beide lijnen hadden een compleet gescheiden watersysteem, met een aparte doseerinstallatie en een recirculatiestap. Doordat zowel de referentielijn als de DBW-lijn in dezelfde kas staan, zijn met uitzondering van het gietwater alle omstandigheden gelijk. Door deze opstelling zijn beide lijnen onderling vergeleken en de invloed van het gietwater op de kwaliteit en de gewasgroei worden geanalyseerd. Er bleek geen verschil!

Samenwerking
Delft Blue Water is een samenwerking van het Hoogheemraadschap van Delfland, Delfluent Services B.V., Evides Industriewater, Veolia Water Solutions & Technologiesen Veolia Water Nederland. De Technische Universiteit Delft, Voltea, Priva en LTO-Glaskracht doen diverse ondersteunende onderzoeken. Het onderzoek loopt tot 2014 en is mede mogelijk gemaakt met subsidies van Agentschap NL en de Europese Unie.

 

Zie ook www.delftbluewater.nl.

 

Meer nieuws