Website met uitleg over milieuwetgeving beschikbaar

Het ministerie van I&M had een website toegezegd waarin de milieuvoorschriften eenvoudig staan omschreven. Die website zou beschikbaar zijn op het moment dat de agrarische besluiten (o.a. het Besluit glastuinbouw en het Besluit landbouw) overgingen in het Activiteitenbesluit op 1 januari 2013.

Het eenvoudig opschrijven van de voorschriften bleek lastiger dan gedacht, maar nu is hij er dan eindelijk. Op www.activiteitenbesluitagrarisch.nl zijn tekeningen te vinden van o.a. een glastuinbouwbedrijf. Op de onderdelen waar voorschriften voor gelden kan doorgeklikt worden om de voorschriften te lezen. Dit is een makkelijke manier om bijvoorbeeld na te gaan of het klopt wat een handhaver over uw bedrijf en bedrijfsvoering zegt, maar ook om vooruitlopend op een eventueel handhavingsbezoek na te kunnen gaan aan welke voorschriften u moet voldoen.

In de conceptfase van de website is door een aantal ondernemers samen met LTO Glaskracht Nederland de website beoordeeld en zijn verbeterpunten aangegeven. Het is goed dat het ministerie op deze wijze de wetgeving inzichtelijk maakt. We sporen het ministerie aan om dezelfde heldere taal te gaan gebruiken in het opstellen van de komende wetswijzigingen, zodat dit gaat leiden tot eenvoudigere en duidelijkere omschrijvingen in de wetgeving zelf.

Meer nieuws wetgeving