Meet-, registratie- en rapportage verplichtingen

Werkgroep emissies glastuinbouw van Platform Duurzame Glastuinbouw

Als gevolg van het van kracht worden van het gewijzigde Activiteitenbesluit per 1 januari 2013 zijn de regels voor de metingen, de registratie en de rapportage van de lozing van meststoffen gewijzigd. Ondernemers van glastuinbouwbedrijven moeten voor 1 mei 2013 hun registratiegegevens over het jaar 2012 conform de nieuwe regels indienen bij de Uitvoeringsorganisatie glastuinbouw.

In grote lijnen komt het er op neer dat substraattelers moeten rapporteren over de geloosde hoeveelheid meststoffen en grondtelers het verbruik aan meststoffen moeten rapporteren.  

U dient voor 1 mei 2013 de gegevens uit uw registratie te rapporteren aan de UO. Dit kunt u zelf doen of laten doen door een geaccepteerde deskundige. Op de website www.uo-glastuinbouw.nl kunt u uw jaarrapportage indienen. U vindt daar ook het modelrapportageformulier dat u kunt gebruiken voor de rapportage.

Meer nieuws wetgeving

Aantonen nullozing

Wanneer het lukt om emissieloos te telen en u geen drainwater (voedingswater met restanten gewasbeschermingsmiddelen) meer loost op oppervlaktewater…

Lees meer