Handhavers bijgespijkerd over zuiveringsplicht

Niet alleen telers moeten aan de slag om op tijd klaar te zijn voor de zuiveringsplicht die per 1 januari 2018 in gaat. Ook de toezichthouders, vergunningverleners en beleidsmedewerkers moeten beschikken over de juiste kennis.

Om die reden organiseren de partijen in het Platform Duurzame Glastuinbouw (de ministeries Infrastructuur & Milieu en Economische Zaken, de Vereniging Nederlandse Gemeenten, de Unie van Waterschappen, Natuur & Milieu en LTO Glaskracht Nederland) met Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw op woensdag 4 oktober, voorafgaand aan het WaterEvent op donderdag 5 oktober, een informatiebijeenkomst voor vergunningverleners, handhavers en beleidsmedewerkers van waterschappen, gemeenten en omgevingsdiensten.

Bijeenkomst
Tijdens deze bijeenkomst worden de aanwezigen bijgepraat over de wetgeving rond de zuiveringsplicht en kunnen ze ervaringen uitwisselen. Op het programma staat onder andere het protocol nul-lozing en individueel, collectief, en mobiel <link zuiveringsplicht>zuiveren. Naast een aantal presentaties tijdens het ochtenddeel, is er tijdens het middagdeel gelegenheid om met toeleveranciers (o.a. van door de BZG goedgekeurde zuiveringsapparatuur) in gesprek te gaan en hun apparatuur te bekijken.

Handhavingsprotocol
Er wordt momenteel gewerkt aan een handhavingsprotocol om ervoor te zorgen dat handhaving op een eenduidige manier gebeurt. Dit protocol wordt naar verwachting eind 2017 / begin 2018 vastgesteld en zal dan ook beschikbaar komen voor telers.

Meer nieuws wetgeving