Krijg inzicht in waterstromen met de KasWaterWeter

Per 1 januari 2018 geldt een verplichte zuivering van restwaterstromen. Zuiveringsinstallaties moeten dan de gewasbeschermingsmiddelen met minimaal 95% verwijderen uit het te lozen water. Om die waterstromen voor het bedrijf in kaart te brengen heeft Delphy (de nieuwe naar van DLV Plant-GreenQ), samen met LTO Glaskracht Nederland, een online tool ontwikkeld; de KasWaterWeter.

De KasWaterWeter is vanaf nu te gebruiken, bekijk hem hier. De KasWaterWeter leidt u langs een praktisch keuzemenu waardoor u de, bekende en onbekende, waterstromen op uw bedrijf in beeld brengt. Daarnaast krijgt u mogelijke verbeteringen voor de waterkwaliteit en besparingen aangereikt. In gemiddeld 6 stappen komt u tot een antwoord of u kiest ervoor direct naar rekenmodules en checklists te gaan.

De inhoud van de zelfscan is gebaseerd op uiteenlopende onderzoeken in het kader van Glastuinbouw Waterproof met financiering van het Productschap Tuinbouw en Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Meer nieuws registratie

Waterstromen in het bedrijf

Glastuinbouwbedrijven maken voor de teelt gebruik van verschillende soorten water, die op diverse plaatsen in het systeem komen. De biologische,…

Lees meer

Steeds meer telers doen mee

Samen werken aan schoon water in de sloten, daar zijn bestuurders, waterschappen en telers momenteel druk mee. Dat moet ook, want de waterkwaliteit…

Lees meer