Bezem door de middelenkast

In de provincies Gelderland, Noord-Holland en Limburg loopt van begin december 2017 tot en met maart 2018 een door CLM gecoördineerde zogenoemde 'bezem'actie waardoor telers gratis hun ongebruikte gewasbeschermingsmiddelen kunnen inleveren.

Zorgvuldig omgaan met gewasbeschermingsmiddelen hoort bij goed en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Heeft u middelen in de middelenkast staan die u niet meer gebruikt of niet meer mag gebruiken omdat de toelating is vervallen? Neem dan deel aan de bezemactie en maak gebruik van deze mogelijkheid om (resten van) oude middelen in te leveren.

Hoe werkt het?
U dient zich voor eind februari 2018 (in Limburg voor 16 februari) aan te melden via de website van 'Bezem door de middelenkast'. Hierna neemt een bedrijfsadviseur contact met u op om een bedrijfsbezoek in te plannen. Tijdens dit bedrijfsbezoek doorloopt u samen de middelenkast. De middelen die u af wilt voeren, worden later opgehaald door een erkend afvalinzamelaar. Let op: niet alle gemeenten nemen deel aan deze actie. Bekijk de website voor meer informatie.

Meer nieuws registratie