Waterdag Glastuinbouw Nederland en Vertify op 22 juni bij WHC

Glastuinbouw Nederland en Vertify organiseren op donderdagmiddag 22 juni, in samenwerking met het World Horti Center, de Waterdag 2023. Water is van essentieel belang voor de glastuinbouw. Naar mate we meer water hergebruiken is een goede waterkwaliteit in de kas van toenemend belang om een weerbaar en gezond gewas te bevorderen. Maar hoe houden we een goede waterkwaliteit in de kas?

De Kader Richtlijn Water stelt hoge eisen aan de waterkwaliteit in de sloten om de kas. Hoe zorgen we als sector dat de waterkwaliteit om onze kassen verbetert?

Nieuwe ontwikkelingen
Tijdens de Waterdag is er uitgebreid aandacht voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van water, emissiebeperking, het borgen van de waterkwaliteit in de kas, watervoorraad, ontsmetting en weerbaar water.
Het programma start met een plenair gedeelte waarin de deelnemers informatie krijgen over de Kader Richtlijn Water en de lopende innovatie-onderzoeken (die worden gefinancierd vanuit Stichting Kennis in je Kas). De rondgang leidt de aanwezigen langs diverse demonstraties en workshops van onderzoeken en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van water. De Waterdag wordt afgesloten met een netwerk- en informatiemarkt.

Noteer alvast
Noteer de datum van donderdag 22 juni alvast in de agenda. Het programma start om 13:00 uur en om 17:00 uur wordt het officiële gedeelte afgesloten met een borrel op de informatiemarkt. Binnenkort wordt het definitieve programma bekendgemaakt.

De Waterdag vindt ook dit jaar plaats in het World Horti Center in Naaldwijk. Foto: impressie Waterdag 2022.

Meer nieuws