Update 5 Demonstratie ionspecifiek telen - Celine bewijst nauwkeurigheid

Na enkele maanden testen heeft de Celine Ion-specifieke meter een goede gemiddelde nauwkeurigheid bewezen. Aan de andere kant is het nog steeds moeilijk om het gebruik van die gegevens te automatiseren. Zoals aangegeven in de vorige updates, vertrouwt de teler veel op zijn eigen ervaring, zonder strakke regels, wat het erg moeilijk maakt om het proces te automatiseren.

De eerste vier updates van de proef zijn onlangs online gezet: Update 1 / Update 2 / Update 3 / Update 4. Deze updates zijn uiteraard tevens gekoppeld aan de projectpagina 'Ionspecifiek telen' op de website van Glastuinbouw Waterproof.
In Update 5, die eind september is opgesteld, is te lezen dat onderzoekers de afgelopen maanden ook vragen hadden over fluctuaties van monsters van drainwater uit de opvangput. Bij deze proef is ervoor gekozen om de afvoer vanuit de put te meten met Celine, omdat de afvoersilo te ver van de ruimte staat.

Het project Ion Specifiek Telen wordt gefinancierd/mede mogelijk gemaakt door stichting Kennis in je Kas, Topsector T&U (LNV), Interpolis, The Sensor Factory, Van Iperen, Priva, T. Stolze Installatietechniek, Royal Pride, Glastuinbouw Nederland en Geerten van der Lugt.

Meer nieuws