Update 4 Demonstratie ionspecifiek telen - Celine meting

Na enkele maanden testen blijkt de Ion-specifieke meter Celine een gemiddelde nauwkeurigheid van 92% te halen voor de analyse van het drainwater vergeleken met een professioneel laboratorium (Figuur 1). Een knappe prestatie, zeker als je bedenkt dat ook de laboratoria een fout van 10% accepteren. Daarnaast is er nog een klein tijdsverschil tussen de meting van Celine en het verzamelen van het lab-monster, wat ook kleine verschillen kan veroorzaken.

De eerste drie updates zijn onlangs online gezet: update 1 / update 2 / Update 3 . Ze zijn uiteraard tevens gekoppeld aan de projectpagina 'Ionspecifiek telen' op de website van Glastuinbouw Waterproof.
In update 4, die begin augustus is opgesteld, is te lezen dat teeltbedrijf Kwekerij Lijntje tevreden is over de metingen. De voedingsoplossing wordt wekelijks aangepast. Het gewas groeit gezond en voldoet aan de verwachtingen. Nu staat de 22e tros in bloei en staan er 8 trossen aan de plant.

Het project Ion Specifiek Telen wordt gefinancierd/mede mogelijk gemaakt door stichting Kennis in je Kas, Topsector T&U (LNV), Interpolis, The Sensor Factory, Van Iperen, Priva, T. Stolze Installatietechniek, Royal Pride, Glastuinbouw Nederland en Geerten van der Lugt.

Meer nieuws