Terugkijken webinar alternatieve bronnen voor zoet water

Roger Abbenhuijs

De glastuinbouw is op zoek naar alternatieve bronnen van zoet water. Maar dat geldt ook voor andere sectoren. In een recent gehouden webinar van Platform WOW (Weg ontmoet Weg, Water ontmoet Water) wordt aandacht besteed aan het belang van zoetwater, bekeken vanuit verschillende invalshoeken.

Op jaarbasis beschikken we in Nederland over voldoende water, maar regionaal en seizoensafhankelijk kunnen er watertekorten ontstaan. Hoe gaan we daar als beheerders mee om? Wat zijn alternatieve bronnen en wat levert dit op? In het vijfde webinar uit de reeks Weersextremen en de watersector namen Marcel Paalman en Ruud Bartholomeus van KWR en Jelle Roorda (Roorda Advies) de deelnemers mee in deze vraagstukken. Het webinar is terug te kijken via deze link.

Ook namen de sprekers de tijd om openstaande vragen schriftelijk te beantwoorden. Die antwoorden en de presentaties van de sprekers zijn terug te vinden via de webpagina van Platform WOW. Op die pagina is ook het programma van nieuwe webinars te bekijken.

Meer nieuws