Nieuwsmail Glastuinbouw Waterproof in tijd van coronacrisis

Roger Abbenhuijs

Elke twee weken verschijnt er een nieuwsmail van Glastuinbouw Waterproof met daarin een overzicht van de berichten die de afgelopen weken zijn gepubliceerd op de website. Als gevolg van de coronacrisis is het aanbod van berichten logischerwijs aanzienlijk kleiner dan normaal. Dat verklaart de bescheiden omvang van deze nieuwsmail.

Nog voor de eerste maatregelen van het kabinet, bijna twee weken geleden, werd door Glastuinbouw Nederland al het besluit genomen dat in de komende weken geen bijeenkomsten met meer dan vier personen worden georganiseerd. Dat betekent dat onder andere diverse bijeenkomsten van BCO’s geen doorgang konden of kunnen vinden. Na de afgekondigde restricties en adviezen van het kabinet een dag later en vooral van vorige week en afgelopen maandag, zijn dergelijke bijeenkomsten komende weken sowieso niet aan de orde. Het is niet uit te sluiten dat ook voor deze bijeenkomsten tot 1 juni een verbod geldt. Hoe de situatie tegen die tijd zal zijn is uiteraard nog afwachten.

Niet gepast
Daarnaast acht het team van Glastuinbouw Waterproof het niet gepast om in deze hectische periode telers en teeltspecialisten te benaderen voor interviews over waterzuivering of lopende onderzoeksprojecten. Om die redenen zal de aanvoer van actuele berichten tot nader inzien beperkter zijn dan normaal. Uiteraard blijven we alert en doen we ons best om regelmatig berichten over onderzoeksprojecten te publiceren.

Meer nieuws