Hogere productie, minder watergebruik én een fotoprijs voor slateelt op water

Roger Abbenhuijs

De voordelen van de teelt van sla op water zijn de afgelopen jaren veelvuldig beschreven in de vakmedia en op de website van Glastuinbouw Waterproof. Voor telers is het bedrijfseconomisch interessant dat je op 1 ha water net zoveel kunt telen als op 10 ha bui-ten. En dat met een positieve invloed op het watergebruik en vermindering van de milieulast. Maar dat je er ook een prijs tijdens een internationale fotowedstrijd mee kunt winnen…

Eerder deze week meldde Groentennieuws op haar website dat een foto van slateelt op water bij Siberia in Maasbree, gemaakt door de Italiaanse fotograaf Luca Locatelli, de derde prijs heeft gewonnen bij de Sony World Photography Awards 2020.
Locatelli verwonderde zich over het feit dat elke hectare kas evenveel sla bevat als tien hectare buiten en dat met een veel lagere water- en gewasbeschermingsbehoefte. 
De foto maakt deel uit van de fotoserie ‘The Future of Farming’ van de Italiaanse fotograaf. Hij won met ‘Siberia Lettuce’ de derde plaats in de categorie Professional, Environment.

Bron: World Photography Organisation, fotograaf: Luca Locatelli

Meer nieuws