Glastuinbouwproject genomineerd voor de Waterinnovatieprijs 2018

Vernieuwende oplossingen en baanbrekende initiatieven op het gebied van water maken kans op de Waterinnovatieprijs 2018. Onder de genomineerden bevindt zich dit jaar een glastuinbouwproject.

Cooperatie Glastuinbouw Nieuw Prinsenland heeft een uniek collectief watersysteem gerealiseerd, waarbij restwater van de naastgelegen Suiker Unie wordt gezuiverd, ondergronds opgeslagen en via een distributiesysteem wordt geleverd in droge perioden. In 2018 werd zo een watertekort voorkomen.

De Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank reiken elk jaar de Waterinnovatieprijs uit aan innovatieve waterprojecten die toepasbaar zijn binnen de taken en verantwoordelijkheden van waterschappen: waterveiligheid, schoon en voldoende water. Tot en met 25 november kan er op de genomineerden gestemd worden voor de Publieksprijs. Breng uw stem uit via de website van de Waterinnovatieprijs. De Waterinnovatieprijs wordt uitgereikt op 29 november in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Meer nieuws

Waterdag 2019

Op dinsdag 25 juni vindt de Waterdag 2019 plaats. Deze middag wordt georganiseerd door Glastuinbouw Nederland, Demokwekerij Westland en World Horti...

Lees meer