Filmpje: Voldoende water, ook in de toekomst, door COASTAR

Door klimaatverandering, stijging van de zeespiegel, bodemdaling en verzilting van het grondwater wordt zoetwater steeds schaarser. Tegelijkertijd zijn er vaker perioden met veel neerslag. Al dat regenwater zou een oplossing kunnen bieden voor de zoetwaterschaarste. In bovenstaand filmpje laten we zien waarom en hoe COASTAR (COastal Aquifer STorage and Recovery) een oplossing kan bieden voor de zoetwatervoorziening in de Nederlandse Kustgebieden.

COASTAR is een handelingsperspectief voor een robuuste zoetwatervoorziening in laag Nederland door grootschalige, georganiseerde inzet van de ondergrond voor opslag en levering van zoetwater, met baten voor het beheer van het gehele watersysteem. Onderzoek in 2017 heeft laten zien dat COASTAR een oplossing kan zijn voor de zoetwaterproblematiek in laag Nederland. Een verdere uitwerking is nodig op technisch, organisatorisch en juridisch vlak.

COASTAR is een initiatief van Allied Waters, Arcadis, Deltares en KWR en wordt ondersteund door o.a. LTO Glaskracht, bedrijfsleven en over­heden in laag Nederland’.

Meer nieuws