Actie ‘Bezem door de middelenkast 2021’ in Limburg

Limburgse boeren en tuinders kunnen tot 24 oktober 2021 kosteloos, anoniem en laagdrempelig restanten van gewasbeschermingsmiddelen inleveren in het kader van de actie ‘Bezem door de middelenkast’. Deze actie is bedoeld voor een groot aantal sectoren, waaronder de glastuinbouw, zo meldt LLTB.

Gewasbescherming
De ervaring van de LTTB is dat de ‘Bezem door de middelenkast’ een goedwerkende aanpak is om op een verantwoorde manier verouderde of niet-toegestane gewasbeschermingsmiddelen af te voeren. Het advies aan ondernemers in de regio is dan ook om deel te nemen aan de actie, als teeltbedrijven dergelijke middelen hebben staan.
De actie wordt ondersteund door de Provincie Limburg, Waterschap Limburg en Waterleidingmaatschappij Limburg en uitgevoerd door CLM Onderzoek & Advies in samenwerking met regionale gewasbeschermingsadviseurs en teeltspecialisten.

Meer informatie
Meer informatie over de ‘bezemactie’ in Limburg is te vinden op de speciale website. Hier kunnen bedrijven zich ook aanmelden, dit is mogelijk tot 24 oktober. Bellen naar de ‘bezemfoon’ kan op telefoonnummer 0345 - 470 745 ook het sturen van een e-mail is mogelijk.

Meer nieuws