Officiële opening pilot met grootste areaal aardappelen

19 mei 2014 was de officiële opening van de pilot met het grootste areaal aardappelen in Nederland met dripirrigatie en fertigatie. De openingshandeling werd verricht door Peter Brouwers (bestuurder ZLTO). Hiermee geeft de ZLTO aan positief te staan tegenover innovaties die een impuls geven aan duurzaam ondernemen.

Het gaat hier om een areaal van 5 ha bij Jos van Sambeeck in Reusel/Bergeijk. In een beddenteeltsysteem wordt met behulp van dripirrigatie het perceel van vocht voorzien. Door vocht en meststoffen tegelijkertijd toe te voegen willen de initiatiefnemers aantonen dat er maast een besparing op water en mineralen mogelijk een beperking van de emissie van mineralen gerealiseerd kan worden.  Tevens wordt nagegaan in hoeverre de uitspoeling van mineralen naar het grondwater afneemt. Uiteraard wordt ook gekeken of een verdere verbetering van de opbrengst en kwaliteit gerealiseerd kan worden.

Initiatiefnemers zijn: teler Jos van Sambeeck, DLV Plant, Yara, Broere Beregening, Smits-Veldhoven, Netafim, Lamb Weston / Meijer, Grimme, ZLTO en RMA company.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door financiering vanuit LIB, Waterschap Aa en Maas, Waterschap Brabantse Delta, Brabant Water en de initiatiefnemers.

Meer nieuws watergift

Nieuwe generatie ECA-units

ECA-water is uitermate geschikt voor het reinigen en ontsmetten van watergeefsystemen. Royal Brinkman brengt een nieuwe generatie ECA-units, type…

Lees meer