Doorstart Lysimeterproject

Wim Voogt (Wageningen UR Glastuinbouw)

Er is groen licht gegeven voor een doorstart van het project Lysimeter voor de grondgebonden teelten. Zowel ministerie van EZ, het PT alsook STOWA (de waterschappen) hebben formeel de toezegging gedaan voor financiering van het project.

Allereerst gaan we met de huidige deelnemende bedrijven verder met het uitwisselen van gegevens. We hopen zo meer lering te kunnen trekken uit de effecten van watergift op de vochtverdeling in de bodem. Ook kunnen we verdergaan met het terugkoppelen van de gegevens van de drain uit de lysimeter om daarmee het verdampingsmodel te kalibreren. Verder zal samen met Letsgrow een nieuwe module opgezet worden, zodat het voor bestaande en ook nieuwe bedrijven gemakkelijk wordt om data te kunnen inzien en de gegevens van de lysimeter online te kunnen volgen. Inmiddels is ook begonnen om een eenvoudiger versie van de lysimeter en het meetsysteem te ontwikkelen. Met dit instapmodel is het gemakkelijker voor nieuwe deelnemers om mee te doen aan dit project.

Meer nieuws watergift

Nieuwe generatie ECA-units

ECA-water is uitermate geschikt voor het reinigen en ontsmetten van watergeefsystemen. Royal Brinkman brengt een nieuwe generatie ECA-units, type…

Lees meer