WaterEvent gaat in op knelpunten nulemissie

Roger Abbenhuijs

Naast algemene inleidingen van Sjaak Bakker (Wageningen University & Research), Sjaak van der Tak en Margreet Schoenmakers (Glastuinbouw Nederland), worden er tijdens het WaterEvent op donderdag 3 oktober ook diverse workshops gegeven. Zo praat Guus Meis de aanwezigen bij over de weg naar nulemissie.

In 2027 moet elk glastuinbouwbedrijf komen tot een vrijwel volledige nulemissie. Dit geldt niet alleen voor gewasbeschermingsmiddelen maar ook voor nutriënten. Wat betekent dat in de praktijk? Hoe ver kunnen ondernemers in de diverse teelten op dat gebied komen? In de workshop ‘Nagenoeg nulemissie’ zet Guus Meis, Beleidsspecialist Water & Omgeving bij Glastuinbouw Nederland, de actuele stand van zaken uiteen.
Ook worden ervaringen uitgewisseld en is er ruimte voor discussie over tot welk niveau nulemissie mogelijk is. Ondernemers worden uitgedaagd aan te geven welke knelpunten zij tegenkomen in de praktijk. Waar moet nog aan worden gewerkt, in de vorm van onderzoek, innovatie of beleid?

Meerdere workshops.
Onder voorbehoud worden ook workshops gehouden over: onderzoek Natrium, emissiebeperking grondgebonden teelten, ion-specifiek telen/bemesten, microbiële sturing van gietwater voor een weerbaar gewas, telen met minder water & klimaatadaptie en waterkwaliteit snel in beeld.
Klik hier voor meer informatie of inschrijving voor het WaterEvent. Daar kan tevens een voorkeur voor de eerste en tweede workshopronde worden aangegeven.

Meer nieuws teelt en bemesting