Tweede generatie doekfilters

Hortispeed

Doekfilters hebben inmiddels hun plaats binnen de glastuinbouw verworven. De filtertechniek zonder spuistroom past uitstekend binnen de huidig geldende zuiveringsplicht voor de glastuinbouw en bespaart aanzienlijk aan zuiveringskosten of andere investeringen.

Na de marktinstructie van het eerste doekfilter in 2015 is het snel gegaan. In alle soorten teelten worden de doekfilter naar grote tevredenheid toegepast. Dit succes is te danken aan de eenvoud qua werking van het doekfilter. Iedere teler begrijpt hoe het filter werkt en krijgt gelijk een beeld van de waterkwaliteit. Vooral dit laatste is een veel voorkomende reactie van telers als ze voor het eerst hun water over het doekfilter zien stromen.

Besparing op lozingswater
Diverse telers hebben door het doekfilter ontdekt dat ze bepaalde larven en plagen in hun teelt hadden, die zich in hun drainwatersysteem hadden genesteld. Een probleem dat ze nooit kregen opgelost, omdat ze de bron niet konden vinden. Of telers die voor het eerst hun mooie schone regenwater filteren en ontdekken dat hun bassin zwaar met algen, vissen en slib is vervuild. Buiten deze bijkomende voordelen is de reden voor aanschaf van het doekfilter natuurlijk de besparing op lozingswater, ofwel gesloten met het watersysteem kunnen gaan telen. Doekfilters worden toegepast bij alle waterstromen in de glastuinbouw tot debieten van 100 m³/h.

Belangrijke tip voor aanschaf doekfilter
Laat door uw dealer het juiste filter selecteren met het juiste type filterdoek. De selectie van een doekfilter is afhankelijk van een aantal factoren en niet alleen van het maximale filtratiedebiet. Een goed geselecteerd en gedimensioneerd doekfilter geeft  het beste gebruiksgemak en laagste filterdoekverbruik.

Meer nieuws teelt en bemesting